Foto
Ik ga voor Best for Project
Daniël Eggermont Daniël Eggermont

Over Depond b.v.

Daniël Eggermont (1976) studeerde civiele techniek aan de Universiteit Twente, waar hij aan het einde van zijn studie zich met name richtte op de managementkant van het vak. Na verschillende functies, onder andere bij een organisatieadviesbureau, ging hij aan de slag in de bouwwereld als omgevings- en projectmanager. Een bewuste keuze. Het resultaatgerichte en de dynamiek van de sector passen goed bij hem.

 

In alle fases van een project wordt Daniël Eggermont gevraagd om in te stappen. Dat betekent dat hij bijvoorbeeld op zoek gaat naar weeffouten in een projectorganisatie en de oplossing zoekt om de zaak weer vlot te trekken. Maar liever wil hij dit stadium voorkomen. Zijn kracht ligt bij vooruitdenken, risico’s analyseren en daarop 

Sluiskiltunnel

Bij de Sluiskiltunnel stapte hij in toen het dossier archeologie was vastgelopen. De samenwerking tussen alle betrokkenen stuitte op onbegrip en onwil. Hij schudde de organisatie op, vroeg de goede mensen om mee te werken en hun schouders eronder te zetten. Uiteindelijk was er sprake van enthousiasme om het werk af te maken. Daarna kon hij aan de slag met de grondverwervingsprocedures waar behoorlijk wat weerstand bestond als gevolg van onduidelijkheid in de procedures. Met een uitgekiende strategie die het tot gesprekken aan de keukentafel bracht, kon uiteindelijk alle benodigde grond in den minne worden verworven.

 

Ter Meulen

Bij de herontwikkeling van het Oude Ter Meulen-pand in het centrum van Rotterdam, was Daniël Eggermont projectleider en verantwoordelijkheid voor de herindeling en huisvesting van de winkels. Terwijl de oplevering over drie maanden stond gepland, vroeg één van de toekomstige huurders of zijn winkel niet een maand eerder klaar kon zijn. Dat betekende niet alleen zijn winkel, maar ook allerlei zaken daaromheen zoals roltrappen en toegangsruimtes. De aannemer had twaalf weken nodig. Met een doorlichting van de plannen en van de organisatie werden slimme oplossingen gevonden om tijd te winnen. De winkel kon uiteindelijk een maand eerder open dan gepland.  Het was het resultaat van de gedrevenheid om mensen te motiveren samen iets moois te maken.

 

CONTACT

 

Bent u op zoek aan een projectmanager, omgevingsmanager of organisatieadviseur die uw bouwproject in goede banen leidt?

 

Neem vrijblijvend contact op met DEPOND.